
POSTUP
Kuracie žalúdky vyumývame, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rovnako postupujeme so zeleninou.
Na oleji opražíme cibuľu do zlatista, pridáme žalúdky a restujeme zo všetkých strán, až naberú hnedkastú farbu. Zalejeme pivom a dusíme, kým sa pivo takmer nevytratí.
Pridáme mrkvu a stopkový zeler, zalejeme trochou vývaru a pokračujeme v dusení. Následne pridáme paradajkové pyré, ak však použijeme čerstvé olúpané paradajky, tie sú na rade ešte pred zeleninou. Celú zmes dusíme pomaly na miernom ohni a priebežne podlievame vývarom. Ku koncu dusenia solíme, dochucujeme čiernym korením. Keď už má zmes hustú konzistenciu pridáme štipku šalvie alebo iného aromatického korenia. Tagliatelle uvaríme v osolenej vode, nepremývame. V rajnici zohrejeme mlieko, neprevárame, pridáme štipku muškátového oriešku a postupne pridávame nastrúhaný parmezán a topíme ho v mlieku, kým nevznikne hustá syrová omáčka. Tagliatelle podávame poukladané na tanieri poliatom syrovou omáčkou a mäsovou zmesou na vrchu.