
POSTUP
Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak do misky. Pridáme šťavu z dvoch citrónov a z jedného z nich pridáme aj dužinu. Ak sa nám do misky zatúlali nejaké kôstky, odstránime ich. Pridáme ešte olivový olej, štipku soli a premiešame. Zmes dáme do panvice a zahrejeme.
Medzi tým si uvaríme cestoviny v osolenej vode. Špagety uvarené - na zhryz tuhé premiestnime do panvice k citrónovej zmesi. Krátko spolu restujeme. Odstavíme zo zdroja tepla, prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Špagety rozdelíme do tanierov, pokvapkáme šťavou z posledného citróna, posypeme nastrúhaným parmezánom a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
TIP
Ak máme citróny v bio kvalite, resp. bez postrekov, nastrúhame kôru z citróna do zmesi aj na vrch špagiet. Nielen, že to dodáva na vzhľade, ale aj krásne rozvoniava. Samozrejme, strúhame len žltú vrstvu kôry, pretože tá biela pod ňou je horká.