
Scaloppine sú prírodné rezne alebo rezne na prírodno. Jednoduché, rýchle a hlavne chutné jedlo.
POSTUP
Umyté mäso očistíme, rovnako postupujeme s hubami. Mäso nakrájame na tenké plátky,
ak je to potrebné rozklepeme, no len zľahka, keďže morčacina je krehká. V panvici rozohrejeme olivový olej s troškou masla.
Opražíme celé strúčiky cesnaku, ktoré po zhnednutí vyberieme. Ddo rozohriateho oleja vložíme nakrájané huby. Do rozohriatej zmesi nalejeme víno a na krátku chvíľu zvýšime teplotu, aby sa víno odparilo. Pridáme štipku soli a pražíme do zmäknutia.
Pridáme niekoľko PL nasekanej petržlenovej vňate. Huby vyberieme bokom na tanier, ale môžeme ich v panvici aj ponechať. Plátky mäsa obalíme tenkou vrstvou múky a vložíme do panvice. Mäso pražíme pri dostatočne vysokej teplote niekoľko minút z oboch strán. Ak sa nám javí v panvici málo tekutiny, resp. prisuchá, pridáme trochu masla alebo máličko prevarenej vody, či vývaru. Pred koncom praženia mäso osolíme a okoreníme.
TIP
Scaloppine sú samé o sebe hotovým jedlom a ako príloha sa núka nanajvýš zelenina, či hrianka.