
Rukola sa stala kultivovanou rastlinou z dodnes voľne rastúcej v oblasti stredozemného mora. Obľúbenosť si získala nielen vďaka obsahu vápnika, kyseliny listovej alebo aj vitamínu K, ale aj vďaka uvoľňujúcim účinkom od stresu a pre detoxikáciu organizmu. S obľubou je pridávaná do jedál aj v surovej podobe.
POSTUP
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Ktoré treba poumývame a očistíme, nakrájame, nastrúhame...
Na olivovom oleji opražíme strúčik cesnaku. Následne opražíme cibuľu. Až cesnak zhnedne, odstránime ho. Pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice až štvrtiny (v závislosti od veľkosti) a zľahka pražíme.
Fusilli varíme v osolenej vode, len kým nie sú ako-tak mäkké. Paradajky na panvici dochutíme čerstvo namletým korením a štipkou soli. Na posledné cca 3 minúty praženia paradajok ku ním pridáme rukolu. Na záver k paradajkám a rukole pridáme cestoviny. Ešte krátko spolu povaríme a môžeme podávať bohato posypané pecorinom, ktorý dodá vôňu a slanú chuť. Môžeme dozdobiť aj surovou rukolou.
TIP
Syr pecorino môžeme nahradiť aj iným. Výborne sa k tomuto jedlu hodia syry s výraznejšie slanou chuťou. Ak nepreferujete slanšie syry, pokojne ho nahraďte parmezánom.